woensdag 28 januari 2015

De kiwi muis - anti voedselverspilling


Ooit al gehoord van de kiwi muis? Ik ook nog niet, tot vandaag. En er zit eigenlijk een heel leuk verhaaltje achter ...

Op het moment dat de kiwi zich begint te ontwikkelen vanaf de bloem, komt het wel eens voor dat 2 vruchten samengroeien. Net zoals een Siamese tweeling. Als dat gebeurt, krijgt de kiwi de vorm van een hart. Met de vrucht op zich is helemaal niets mis, maar de consument heeft natuurlijk wel liever een 'normale' kiwi. 

Het jammere aan kiwi is dat misvormde vruchten - in tegenstelling tot bijvoorbeeld appelen of aardbeien... - niet gebruikt kunnen worden om moes of babyvoeding van te maken. Dit heeft als gevolg dat de Siamese kiwi's worden vernietigd.

Gelukkig was er een zekere meneer Alexander - een zeer snuggere biologische kiwiteler - die een manier heeft gevonden om deze  kiwi's toch te doen verkopen en op die manier de voedselverspilling tegen te gaan. De 'kiwi muis' is geboren. 

Gewoon door simpelweg een kleine sticker in het midden te plakken, lijkt de kiwi muis een beetje op Mickey Mouse (of dat vind ik dan toch). Een gekke biologische kiwi dus, maar van smaak helemaal hetzelfde!

Wat vind jij van het concept? Zou je hem kopen?


Liefs,
Sofie

4 opmerkingen:

 1. Wat leeeuk! Ik zou het zeker kopen. Meer kiwi is alleen maar goed toch? En dan ook nog een mickey mouse kiwi. Jaa leuk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa, meer kiwi is alleen maar goed! En deze zijn dan nog eens super groot ook :) Leuk hé, die Mickey Mouse. Mijn mama vond anders dat de sticker eerder wat weg had van een aap, haha. Gekke mama.

   Verwijderen
 2. Super leuk! Ik zou dit kopen en samen met mijn kinderen eten. Ik denk dat ze dit heel leuk vinden.

  BeantwoordenVerwijderen