woensdag 21 januari 2015

Pompoenkoekjes met dadel en paranoten


Ik weet eindelijk het antwoord, het antwoord op de vraag: 'Wat zijn jouw papa's lievelingskoekjes?' Want deze pompoenkoekjes kregen (tot nu toe) de hoogste score, naast de chocolade cranberry-dadel-sinaasappel bliss balls, want die waren ook wel super lekker.

Dit recept is voor 90% gebaseerd op eigen gevoel en goed geluk en voor 10% op inspiratie die ik hier en daar heb opgedaan. Mijn doel was eigenlijk om de pompoenpuree die we nog hadden staan weg te werken. En of dat goed gelukt is!

~ ~ ~ ~ ~
Ingrediënten:
(20-25 koekjes)

1 kopje amandelen
2 1/2 kopje havervlokken
3 kl kaneel
1/2 kl gemberpoeder
1 zakje bakpoeder
1/2 kl zout
1/4 kopje kokosbloesemsuiker
1 1/2 kopje pompoenpuree
1/2 kopje kokosolie, gesmolten
3 kl vanille extract
3/4 kopje paranoten (Braziliaanse noten)
1/3 kopje dadels, in stukjes gesneden
~ ~ ~ ~ ~

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe de amandelen in een foodprocessor en maal ze fijn tot je een poeder bekomt. Je kan evengoed amandelmeel gebruiken, maar ik had liever een groffere structuur.
Snij de paranoten in groffe stukken.

Stap 2:
Meng alle droge ingrediënten samen in een kom en meng in een andere kom alle natte ingrediënten samen.
Doe vervolgens alles bij elkaar en meng goed onder elkaar.


Stap 3:
Verdeel met behulp van een ijsschep het deeg over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Je kan de bolletjes dicht tegen elkaar leggen, want de koekjes zijn niet van plan om nog te groeien.

Stap 4:
Bak de bolletjes voor 15 tot 20 minuten op 180 °C tot ze goudbruin van kleur zijn.


Een heel eenvoudig recept met als resultaat heerlijk warme kruidige koekjes. Daarnaast zijn dadels, paranoten en pompoen een match made in heaven! Zeker het proberen waard!

Waarschuwing: opgepast voor de heerlijke geur die zich zal verspreiden in uw keuken, ze werkt aanstekelijk!


Liefs,
Sofie

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen