maandag 9 februari 2015

Kruidige havermout met pompoen


Het klinkt waarschijnlijk een beetje gek, maar dé ideale motivatie die mij elke ochtend opnieuw weer uit mijn warme bed krijgt, is de gedachte aan ontbijt. Ik heb 's morgens gewoon eten nodig ... en het liefst veel. De laatste tijd ben ik wat aan het afwijken van mijn vastgeroeste standaard boterhammen ontbijt. Hoewel ik eerst zot was van brood, ben ik ze nu precies een beetje beu aan het worden. Gelukkig bestaat er nog zoiets als ontbijtsmoothies, granola, muesli ... en havermout.

Onlangs kocht ik het boekje "Havermout" van Amy Ruth Finegold. Een heel leuk boekje als je net zoals mij verzot bent van - je raadt het al - havermout ☺ Daarin vond ik een recept voor havermoutpap met pompoen. De combinatie alleen al zegt dat dit ontbijt 99,9 % ochtendhumeur-proof is. Die 0,1 %, tja, daar kan je gewoon niet buiten hé. 

~ ~ ~ ~ ~
Ingrediënten:
(3-4 personen)

150 g havermout
675 ml amandelmelk
120 g pompoenpuree
40 g rozijnen
± 2 cm verse gember, geraspt
1 tl kaneel
Snufje nootmuskaat
 ± 3-4 kl ahornsiroop

Garnering:
Geroosterde pompoenpitten
~ ~ ~ ~ ~

Stap 1:
Doe de amandelmelk, specerijen (gember, kaneel, nootmuskaat) en de pompoenpuree in een steelpan. Zet op een matig vuur tot het bijna kookt.

Stap 2:
Voeg de havermout en rozijnen toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur dan snel wat lager en laat gedurende 15-20 minuten pruttelen of 5 minuten als je snelkokende havermout gebruikt. Roer af en toe door.

Stap 3:
Rooster ondertussen de pompoenpitten in een droge koekenpan. Let op dat ze niet verbranden!

Stap 4:
Wanneer de havermout klaar is, haal de pan van het vuur en giet in kommen. Voeg nu de ahornsiroop toe (1 flinke kl per portie is voldoende). Garneer met de geroosterde pompoenpitten.


Een heerlijk verwarmend ontbijt!

Voor welk ontbijt kom jij 's morgens graag uit je bed?


Liefs,
Sofie

2 opmerkingen:

  1. Ziet er heerlijk uit! Ik wil dat boekje heel graag. Ik hou van havermout.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt! Echt een heel leuk boekje! Zeker een aanrader!

      Verwijderen