Over mij

Hallo! Mijn naam is Sofie. Ik ben geboren en getogen in het kleine - maar van voldoende regen voorziene - landje België. Al 25 jaar lang loop ik rond op deze planeet, hoewel mijn omgeving daar vaak anders over denkt en ook ik daar soms zo mijn bedenkingen over heb. Maar dat even terzijde. We wijken af ...

Toen ik een jaar of 15 was, begon ik me enorm te interesseren voor voeding. Gezonde voeding. En even voor alle duidelijkheid, met gezond bedoel ik niet light, vetarm of caloriearm. Eerlijk gezegd begrijp ik eigenlijk nog steeds niet zo goed hoe die link tussen beide ooit is ontstaan, maar dat ligt waarschijnlijk aan mij (blond, je kent dat wel). Voor mij bestaat gezonde voeding uit natuurlijke, onbewerkte en biologische producten.

Na het middelbaar volgde ik een opleiding tot diëtist en vulde aan met een master biowetenschappen in de voedingsindustrie en in de tuinbouw, al had ik bij deze opleidingen (vooral de eerste) zo nu en dan vaak mijn bedenkingen.

Momenteel ben ik meer dan ooit tevoren in de ban van gezonde voeding en in het algemeen van een gezonde levensstijl. Onder het motto "ik betaal liever nu voor mijn gezondheid, dan later voor de renovatiewerken" geniet ik elke dag van mijn groen rantsoen. Nu ik afgestudeerd ben, heb ik eens zo veel tijd om me te verdiepen in deze boeiende en - voor mij - magische materie. Het klinkt gek, maar een gezonde levensstijl is iets wat mij enorm enthousiast en dolgelukkig maakt.

De laatste tijd ben ik me meer en meer bewust van de impact van dierlijke producten op onze gezondheid. Ik hou ook helemaal niet van vlees en tegen melk kan ik niet tegen. De recepten die je hier terugvindt, zullen daarom hoofdzakelijk veganistisch en uitzonderlijk vegetarisch zijn. Ik ben niet 100% veganist omdat mijn omgeving dit niet altijd toelaat (eten wat de pot schaft enzo, je kent dat wel).

Omdat ik niemand in mijn omgeving wil vervelen met mijn gezaag, bundel ik al mijn kennis, bedenkingen, keukenexperimenten en ontdekkingen op deze blog. En als ik daarbij ook maar één iemand kan inspireren, motiveren of amuseren, dan spring ik een gat in de lucht (of misschien wel twee)!


Liefs,
Sofie

WEBSITE // www.healthfie.be
YOUTUBE // HealthFie
INSTAGRAM // @health_fie
TWITTER // @health_fie

4 opmerkingen:

 1. Hey Sofie!
  Nice to meet you too! Ik volg je net via Bloglovin! Je hebt een leuke blog, mooie foto's & lekkere recepten!
  Ik ga zeker een paar recepten maken! Tot wederhoren & groetjes,
  Sophie ����

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hé Sophie! Bedankt voor je vele leuke reacties, complimenten en voor het volgen! Vind ik echt wel plezant ☺

   Verwijderen
 2. Hey!! Van waar ben je eigenlijk in België? Heb je een emailadres waarop ik je kan mailen? Dan kunnen we misschien eens afspreken! Zo leuk om bloggers eens in het echt te zien :) Zalig filmpje btw, van de gezonde lunch. Echt supergoed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Whaah, Sophie, zo leuk! Ik heb nog nooit bloggers echt ontmoet. Mijn emailadres is caerssofie@gmail.com :) Ik woon in Turnhout trouwens. En bedankt voor de complimenten. Die positieve feedback betekent echt heel veel voor mij!

   Verwijderen