donderdag 7 januari 2016

Jamie Oliver's GRANOLA DUST (video)


Jamie Oliver is zonder twijfel één van mijn grootste kookhelden! Ik vind hem gewoon geweldig! De laatste tijd is hij ook erg bezig met het verspreiden van de 'gezondheidsboodschap'. Wat ik natuurlijk alleen maar kan aanmoedigen!

In zijn laatste boek "Everyday Super Food" staat het recept van deze heerlijke Granola Dust. Geen gewone krokante über zoete granola, zoals we hem ongetwijfeld allemaal kennen, maar een heerlijke oppeppende variant voor een energieke start van de dag!

Laat ik dus maar snel het receptje met jullie delen ☺~ ~ ~ ~ ~
Ingrediënten:

500 g havermout
125 g gemengde noten
50 g gemengde zaden
125 g gemengde gedroogde vruchten
1 1/2 el raw cacaopoeder
1/2 el koffiepoeder
Zest van 1/2 appelsien
~ ~ ~ ~ ~

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 °C.

Stap 2:
Hak de noten in grove stukken. Meng de havermout samen met de gehakte noten en de zaden op een bakplaat. Rooster voor 15 minuten in de oven. Af en toe eens roeren zodat alle kanten gelijkmatig geroosterd worden.

Stap 3:
Snij ondertussen de gedroogde vruchten (zoals vijgen, dadels, abrikozen) in kleinere stukken.

Stap 4:
Wanneer de havermout klaar is, neem hem dan uit de oven en laat afkoelen.

Stap 5:
Doe vervolgens alle ingrediënten samen in een keukenrobot (havermout + noten + gedroogd fruit + cacao + koffie + appelsienzest) en maal tot je een poeder bent bekomen. De noten en het gedroogd fruit hoef je niet volledig fijn te malen. Enkele grotere stukjes maken de granola dust interessanter ☺


Je kan de granola gemakkelijk nog enkele weken bewaren in een grote afgesloten bokaal. Zo heb je altijd een gezond ontbijt bij de hand voor dagen waarop je niet zo veel tijd hebt!Voeg wat (plantaardige) melk of yoghurt toe en wat vers fruit voor een volwaardig ontbijt.

Ziezo, een super simpele, gezonde, maar vooral heerlijke granola om je dagen met veel energie (danku koffie) te kunnen starten! Bedankt Jamie Oliver!

Wat is jullie favoriete ontbijt?


Liefs,
Sofie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten