zondag 7 juni 2015

5 redenen om 's morgens citroenwater te drinken


Zoals ik in mijn vorige post al zei, heb ik mij de laatste maanden proberen aan te leren om 's morgens een halve liter water met citroensap te drinken. Hoewel velen misschien denken dat je zoiets zo vroeg op de dag onmogelijk naar binnen krijgt, zou ik je graag willen overtuigen van het tegendeel. Al na die eerste paar dagen opstaan met een citroenwatertje in de hand, kreeg ik er de volgende ochtends al meteen zin in.

Het citroenwater 's morgens is niet alleen lekker, maar heeft ook enkele voordelen voor je lichaam en je gezondheid. Hieronder 5 redenen waarom het drinken van citroenwater 's morgens op een nuchtere maag goed is voor jou.

1. Het boost je immuunsysteem
Citroensap is een bron van vitamine C welke bijdraagt aan een goede werking van je immuunsysteem. Naast vitamine C is ook ijzer van essentieel belang voor een goede afweer. Vitamine C (citroensap) zorgt ervoor dat er voldoende ijzer uit de voeding kan worden opgenomen.

2. Het hydrateert je lichaam
Door meteen 's morgens je lichaam al te verwennen met voldoende water, breng je al direct je vochtbalans op peil. Uiteraard is het niet alleen belangrijk is om 's morgens voldoende water te drinken. Hou je vooral niet in om ook gedurende de hele dag je lichaam te voorzien van de nodige hoeveelheid vocht.

3. Het zuivert de huid
Citroenen zitten vol met antioxidanten. Deze stofjes kunnen de slechte vrije radicalen te baas en zorgen op die manier voor het jong en gezond houden van de huid. Bye bye rimpels!

4. Het bevordert de spijsvertering
Citroensap zorgt voor het losmaken en wegspoelen van gifstoffen die zich gedurende de nacht in je lichaam hebben opgestapeld. Daarnaast schudt het 's morgens ook al meteen na het opstaan je darmen wakker waardoor je spijsvertering al op gang kan komen.

5. Het geeft je energie
Door 's morgens citroenwater te drinken, krijgt je lichaam meteen een stoot van energie. Het maakt je hersenen wakker wat je humeur ten goede zal komen.

Wat houdt je nog tegen?


Liefs, 
Sofie

2 opmerkingen:

  1. Ik had er al veel goed over gehoord, maar ik vind het niet zo lekker :( Ik zal het nog is een kans geven :D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, dat is goed! Vroeger dronk ik het lauwwarm, en dat vond ik ook absoluut niet lekker. Maar koud is citroenwater echt wel heel verfrissend :)

      Verwijderen