maandag 26 januari 2015

Roze smoothie van pastinaak en rode biet


Dat ik gek ben van smoothies, valt niet meer te ontkennen. Ik kan ze wel elke dag drinken. Kant-en-klare smoothies kunnen mij al gelukkig maken (ik ben heus niet zo'n moeilijke), maar zelfgemaakte smoothies zijn eens zo lekker! Zondag probeer ik er een vaste gewoonte van te maken om te experimenteren met mijn blender. Het resultaat is niet altijd om over naar huis te schrijven, maar hoe dan ook, ze gaan er bij mij wel altijd in (tussen de neus en de kin) ☺

~ ~ ~ ~ ~
Ingrediƫnten:
(6 glazen)

1 kleine pastinaak
1 middelgrote rode biet
1 grote appel
5 gedroogde dadels
1 el zonnebloempitten
1 kl lijnzaad
1 kl hennepzaad
1 kl chiazaad
Raw cacaopoeder
Amandelmelk of water
~ ~ ~ ~ ~

Was de pastinaak, de rode biet en de appel. Doe alle ingrediƫnten samen in een blender. Blend blend blend en klaar! Voeg amandelmelk of water toe tot je de gewenste dikte bent bekomen (ik gebruikte voor deze smoothie beide).


Omdat de pastinaak zorgde voor een lichte flauwe smaak, heb ik het recept hier lichtjes aangepast. Een kleine pastinkaa is beter om hem niet te doen overheersen. En in plaats van een kleine appel (wij hadden jammer genoeg alleen maar kleine appeltjes in huis) zou ik kiezen voor een grote appel.

Toen kreeg ik plots de gekke ingeving om de smoothie te bestrooien met wat rauwe cacaopoeder. Niet voor de hand liggend, maar wat een geweldige 'finishing touch'! Het geeft de smoothie wat karakter.


Enneuh, de kleur van de smoothie is anders ook niet mis. Het oog wil ook wat, toch?

Heb jij al eens pastinaak in je smoothie geprobeerd? Wat vond je ervan?


Liefs, 
Sofie

4 opmerkingen:

  1. Ziet er goed uit! Ik ga dit receptje onthouden X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het ziet er onwijs lekker uit, maar als ik dan lees wat er allemaal in zit.. Dit is niet mijn ding denk ik :) Wel heel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankje! Hij had inderdaad een aparte smaak, maar ik hou daar wel van :)

      Verwijderen