donderdag 20 november 2014

Opbeurende en revitaliserende smoothie


Mensen die mij kennen, weten dat ik een enorme fan ben van groenten, fruit, noten, zaadjes en pitjes. En mensen die mij nog beter kennen, weten daarnaast ook dat smoothies mij super vrolijk maken. Dat klinkt behoorlijk onnozel, ik weet het, maar het is de waarheid.

Er is niets leuker dan 's morgens opstaan en brainstormen over wat er allemaal nog in huis is dat valt onder de noemer 'smoothiemateriaal'. Daar kom ik graag voor uit bed, heel graag zelfs!


~ ~ ~ ~ ~
Ingrediƫnten:
(6 glazen)

1 ananas
1 kopje bevroren aardbeien
1 kopje (bevroren) baby leaf spinazie
1 cm verse gember
1 el chiazaad
1 el lijnzaad
1-2 el pompoenpitten
Amandelmelk (ongezoet)
~ ~ ~ ~ ~

Schil de ananas en snijd hem in stukjes. Rasp de gember en doe alles samen in een blender. Blend blend blend, klaar! Voeg amandelmelk toe tot je de gewenste dikte bent bekomen.

Eventueel kan je ook een deel amandelmelk vervangen door water, maar dat vind ik persoonlijk niet zo lekker.


Voor diegenen die niet in het bezit zijn van een degelijke blender heb ik een interessante tip die ik zelf heb gekregen van een vriendin. Zij vertelde me om alle ingrediƫnten in een grote kom te doen en deze te mixen met een gewone simpele staafmixer. Eerlijk gezegd: super gemakkelijk en eigenlijk ook minder afwas achteraf, hoera!


Door het toevoegen van noten, zaadjes of pitjes kan je je smoothie verrijken met gezonde vetzuren welke je lichaam extra energie geven. In combinatie met alle vitaminen en mineralen uit de groenten en het fruit is deze smoothie dus ideaal om de dag mee te starten!

Hou jij ook zo van smoothies?


Liefs,
Sofie

2 opmerkingen:

  1. Hi Sofie! I'm so impressed that you have multiple blogs - well done! Your pictures are also lovely - have I ever asked what you use to take your pictures, and wgat editing program? Let me know when you can!

    Well done again!

    Allison Katelyn @ Http://SimpleSilverLinings.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thank you very much, Allison!
      The camera I use is a Canon EOS 1100D (perfect for dslr dummies like me) and actually, I don't edit my pictures that much but if I do, I use PicMonkey ☺

      Verwijderen